Zo’n 70 ondernemers, bestuurders, managers en werkzoekenden bezochten onze bijeenkomst afgelopen dinsdag 10 april bij de Diamant-groep in Tilburg. Onder hen bevond zich ook een groep statushouders die wij graag een podium wilden geven. Zij maakten dankbaar gebruik van de uitnodiging om hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten. Want werk in de breedste zin van het woord is een belangrijke voorwaarde voor integratie in de samenleving. En daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor.

Door Donata van de Ven

Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Barbara Zijlstra van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland gaf met haar presentatie een kijkje in het hart van deze bevlogen organisatie. Er komt heel wat bij kijken om deze mensen, die vaak een schokkend verleden met zich meedragen, te begeleiden bij het vinden van een plek in onze maatschappij.

Een eerlijk verhaal uit de praktijk komt van HAVEP in Goirle waar een statushouder in dienst is. Jo Meulenbroeks (HR manager): “Wij vinden het belangrijk om ons MVO steentje bij te dragen. Met betrekking tot het plaatsen van statushouders hebben we 3 pijlers; er moet passend werk zijn, de mensen moeten gemotiveerd zijn en ze moeten in de groep passen. Subsidie, daar doen wij niet aan. Belangrijk bij een succesvolle plaatsing is aandacht voor elkaar en blijven volhouden, ook als het even niet zo vlot gaat. De ervaringen zijn wisselend en het taalprobleem is soms lastig, maar uiteindelijk is het zeker de moeite waard!”

Arbeidsontwikkelingen Algemeen

De arbeidsmarkt is krap, dat is algemeen bekend. Wij vroegen het UWV om dat inzichtelijk te maken. Nathan Markus gaf een verhelderende uitleg vanuit de statistieken. Hier ziet u alleen een niets verhullend plaatje, maar uiteraard gingen wij er deze middag dieper op in. Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag over dit onderwerp? Mail ons: info@ondernemersakkoord.nl en wij zorgen dat uw vraag op de juiste plek terecht komt.

 

Nieuwe partner

Wij zijn blij dat Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland heeft besloten zich aan te sluiten als partner van het OndernemersAkkoord. Hierdoor zijn we in de gelegenheid, ook over dit onderwerp, betere service te kunnen verlenen aan onze leden.

Wilt u een statushouder in dienst nemen en wilt u hier meer informatie over? Of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op via info@ondernemersakkoord.nl

Tot slot

Wij bedanken de Diamant-groep voor de hartelijke ontvangst en de enthousiaste medewerking van het personeel. De bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding en Robert Bool (Algemeen Directeur) gaf een duidelijke uitleg over de mogelijkheden die zijn organisatie biedt om mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Hij sloot af met het volgende; “Het kan iedereen overkomen, dat je door ziekte of een ongeluk ineens niet meer kunt doen wat je altijd kon. Dan wil je ook graag nog deel uitmaken van de maatschappij en een nuttige bijdrage leveren…”

There are no comments yet.

Geef een reactie