Bekijk onze projecten

Experiment alternatieve vacature invulling

Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er nog steeds vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Werkgevers doen hun uiterste best om goede kandidaten te vinden voor deze openstaande functies. Toch lukt dit niet in alle gevallen. We kijken naar creatieve manieren om kandidaten te vinden voor openstaande functies binnen bedrijven en organisaties.

Lees meer >

Maak de match

De Nederlandse werkgevers staan te springen om mensen die aan de slag kunnen. Dat biedt kansen voor aanzienlijke groepen werkzoekenden. In Perspectief op Werk hebben werkgevers, gemeenten, UWV, MBO-Raad en de ministeries van OCW en SZW in een gezamenlijke intentieverklaring aangegeven die kansen optimaal te willen benutten.

Lees meer >

Challenge Nieuw Werk

Challenge Nieuw Werk is een initiatief van Tilburg University, Start Foundation, Diamant-groep, Midpoint Brabant en gemeente Tilburg. Met deze challenge willen we onze tanden zetten in een heel actueel en dringend vraagstuk: Hoe creëren we betaald, persoonlijk en maatschappelijk zinvol werk voor mensen die hun talenten nu niet kunnen inzetten op de arbeidsmarkt?

Lees meer >

Maatjesproject

Het Maatjesproject is een initiatief van het OndernemersAkkoord waarin ondernemers (bestuurders, managers of HR-adviseurs), in het kader van sociaal ondernemerschap, begeleiding bieden aan mensen met talenten die moeilijk aan een baan komen.

Lees meer >

Reshoring

Iedereen laten werken die kan (blijven) werken. Dat is een inclusieve arbeidsmarkt. Daar is ook een maatschappelijke noodzaak voor. Tot 2021 zal zeker niet over de hele linie van de arbeidsmarkt krapte ontstaan. Maar als gevolg van de vergrijzing en ontgroening komt die krapte er in de komende decennia onvermijdelijk aan.

Lees meer >

Stimuleringsfonds

Het Stimuleringsfonds ondersteunt innovaties op de arbeidsmarkt. Met het fonds worden bedrijven in de regio Midden-Brabant gestimuleerd om werkgelegenheid te creëren voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt.

Lees meer >